Verzorgingstips

TIPS VOOR HET VERZORGEN VAN UW BLOEMEN

Bij Bloemerie van Gurp krijgt u 7 dagen vaasgarantie. De geleverde bloemen zijn van een dusdanige kwaliteit, zodat u tenminste 7 dagen kunt genieten van uw bloemen. Als ze goed verzorgd worden heeft u er natuurlijk nog lange plezier van.

ZO SNEL MOGELIJK IN DE VAAS ZETTEN

Wij verpakken de bloemen niet alleen zodat het er mooi uit ziet maar ook ter bescherming tegen beschadiging, warmte en kou. De bloemen liggen natuurlijk niet graag lang droog maar daar kunnen we ze niet tegen beschermen, dus zet deze zo snel mogelijk in de vaas.

SCHUIN AFSNIJDEN EN GEEN BLAD IN HET WATER

Om onder andere bacteriën te verwijderen, is het belangrijk dat de stelen schuin worden afgesneden voordat ze in het water gezet worden. Gebruik hiervoor scherp gereedschap, bij voorkeur een mes on een goede snoeitang. Is het materiaal niet scherp, dan klemt u haarvaten af en kan de bloem het water niet goed opnemen.

Zorg er ook voor dat er geen blad in het water komt. Dit zorgt er namelijk voor dat het water snel vies wordt en daar houdende bloemen niet van. Dit kan zelfs wonden veroorzaken waar weer bacteriën in kunnen gaan zitten. Zijn er enkele bloemen uitgebloeid? Verwijder deze dan en geniet nog langer van de overige bloemen.

GEBRUIK EEN SCHONE, PASSENDE VAAS

Gebruik een vaas waarin de bloemstelen voldoende ruimte hebben en zorg dat de vaas schoon is. Glazen vazen zijn over het algemeen makkelijk schoon te maken en je ziet snel of de vaas vuil is. Gebruik liever geen kristallen of metalen vazen, omdat het water hierin sneller vervuild raakt.

VOEG SNIJBLOEMEN VOEDING TOE

De bloemen kunnen gewoon in kraan water geplaatst worden. De temperatuur van het water verschilt per bloem en zal door de bloemist aangegeven worden. Voeg aan het water altijd snijbloemenvoedsel toe, dit geeft voeding aan de bloemen en houdt het water langer schoon.

NIET OP DE TOCHT, WARMTE OF BIJ FRUIT

Tocht, warmte en fruit zorgen ervoor dat bloemen sneller verouderen en/of slap gaan hangen. Dus zet je bloemen niet in de volle zon, bij de verwarming, open haard op op een tochtige plek.